top of page

Om mig och mina Hundamigos

NIKOS

IMG_20191103_145642_812[1296].jpg

Nikos är min första egna hund. Han är född 2017 och kommer från Borås. Han är en blandning av greyhound och korthårig collie.

Nikos är en sprallig, klok, träningsglad och fysiskt aktiv kille. Han är egentligen lycklig av att bara få vara med men tackar sällan nej till att haka på den aktivitet eller träning som erbjuds.
Han är nöjd med att leva sitt självvalda goda liv - springa och bestiga berg det fortaste han kan i skogen, springa i vatten på stranden, klickerträna, kampa med leksaker, reta brorsan, gå viltspår och få rulla sig i lammull, vilket är hans favoriter.
Han tar gladeligen sig an vilken uppgift du än ger honom så länge du är lika engagerad som honom!

Nikos är min akilleshäl och vi har hängt ihop mer eller mindre 24 timmar om dygnet sedan han kom in i våra liv.
Nikos och jag har genomgått en crossover resa där jag tidigare tränat blandat med bestraffnings- och belöningsbaserade metoder till att nu enbart använda belöningsbaserade.
Mina tidigare träningsmetoder lyckades göra Nikos apatisk, handlingsförlamad, rädd och nervös innan jag insåg att det inte var hållbart för vår samvaro eller känslan inför  min egna reflektion.
Detta har varit en lång process för både mig och inte minst för älskade Nikos som alltid bara har velat göra allt rätt och vara till lags.
Vi är glada över att ha skapat en positiv samvaro tillsammans och jag har enbart Nikos att tacka för den jag är idag och den kunskap jag har sökt för att städa upp denna tunga lärdom.

Tack Nikos, för allt du lärt mig och fortsätter lära mig varje dag.

 

bottom of page